torsdag 21. mai 2009

Hjelp fra en gammel dame....

Da vi kom ned igjen denne gangen, parkerte jeg ved siden av rosebusken. Da kom minnene tilbake. Rosebusken var ikke her tidligere..Jeg plantet den etter innbruddet. Det var her de kom seg over gjerdet..djevlene..
En natt i april 2006..

Vi skulle reise til Norge neste dag, sà bilen var ferdig pakket.

De hadde hatt huset under oppsikt, og visste hvor de skulle...De visste hvilken tapparelle som skulle brytes opp...De satt i mine hagestoler, mens de ventet, pà at gassen skulle virke...

Bilen fra Norge sto innerst, det var den de skulle stjele..De visste at det var umulig uten nòkler, med alle bilens nymotens ting.

Bak bilen sto den gamle damen. My old Lady, som min mann sier. Den gamle damen er en gammel Alfa, som har fulgt oss i en halv mannsalder. Den har ingenting. Bare en gammel tàkeluralarm, som slàr seg pà 30 sek. etter den er startet.

Da alle sov, kom de seg inn, inn pà soverommet , en meter fra senga,(gru og gròss) og stjal nòklene til alt. Sà stjal de det de kunne fà plass til i bilen..

De stjal ogsa det som glitret, billige lysestaker fra Nille og gullskoene mine ..?? Og brudebildet..?? Det var minst 4 av dem, det sà vi etterpà.

Den gamle damen ble trillet bort, sà bilen kunne kjòres ut. Istedet for à ta bilen og komme seg fort vekk, ville de ogsà ta den gamle damen .. Etter 30 sekunder, fòr de var kommet ut av porten, skrek hun..Hòyt og tydelig med tàkelurstemmen sin...Sà hòyt at vi vàknet, halvfulle av narkosen, men ogsà sà hòyt at de fikk panikk.. De som ikke var i bilen forsvant over gjerdet..

Hun fortsatte a skrike, og det var full forvirring overalt.. Da alamen var slàtt av, var bilen og tyvene borte..

Det var ogsà pengene, men vi fant lommeboka, alle kortene (heldigvis,det viktigste) og nòklene til den gamle damen og porten, rundt om pà tomta.

Jeg ringte til redningssentralen i Kòbenhavn, og bilen var etterlyst av Interpol allerede kl. 4 . Min mann ringte til carabinieri, som sa ..kom i kontortida..

Da vi kom i kontortida, var det masse folk der, av samme grunn. De (gjengen) hadde brutt seg inn 3 plasser i nabolaget, samme natt, til samme tid, og carabinieri hadde vàrt ute, og hadde selvfòlgelig ikke nok folk..

Farvel, bil...Det var en trist stemning...Men, tross alt, vi var heldige. Det kunne gàtt mye verre. Vi kunne ha vàknet fòr de var ferdige, og blitt banket opp, og kanskje det som verre var. Det har ogsà skjedd. Pà grunn av den gamle damen fikk de ikke med seg dokumenter og kort. Selv om ogsà dette er erstattelig, sà hadde det gjort alt mye mer tungvint. Vi kunne ogsà ha vàknet opp til et totalt ribbet hus..

Hjemme i Norge etter 1 mnd. kom det en telefon fra inspectore Buonpane i Napoli (han heter virkelig det)...Signora, vi har funnet bilen din (tom)....???

Bilen hadde blitt funnet samme natt (men holdt i arrest pga. etterforskning,sa de)??? Gjengen fra òst Europa ble til slutt tatt. De hadde operert en god stund i Italia med gassen.

Nà er bilen tilbake pà gamle tomter. Bak stàr den gamle damen og passer pà.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar