fredag 15. mai 2009

Arbeidslivet...

"Systemet" er en stor arbeidsgiver..Systemet er et gammelt og kjent firma..Det er et stort firma med mange avdelinger...

I Systemet må man gå i lære, før svenneprøven, som hos andre store firmaer..Senere kan man ta etterutdanning, og få både bachelor og mastergrad..

I disse vanskelige økonomiske tidene, har Systemet blitt nødt til å permitere folk.
Da må de ansatte gå på arbeisledighetstrygd..Noen blir langtidsledige, og mens de venter på ny jobb, så tar de seg gjerne en lang, velfortjent ferie..

Sykefraværet er desverre stort i Systemet, for det er hardt arbeid, og de jobber helst på akkord. For noen, etter sykemeldingsperioden er over, så blir det uføretrygd..

Et annet stort firma er "Motsystemet"..Motsystemet er like gammelt som Systemet, men var kanskje ikke så godt kjent .. Det er først i de senere år at Motsystemet virkelig har slått seg opp..

Disse to firmaene konkurerer om jobber og ansatte..I Motsystemet er det sikrere
arbeidsplasser, men dårligere betalt..

Noen ganger så får man ikke endene til å møtes..da kan en ansatt i Motsystemet, ta seg en ekstrajobb i Systemet.. Men dette er svart arbeid, så skattemyndighetene må ikke få vite noe...

Noen ganger så blir en ansatt i Systemet lei av jobben, og vil prøve noe nytt.Da
søker han jobb i Motsystemet, og
hvis han er heldig, kan han ofte velge mellom jobber i forskjellig avdelinger.
Mange ganger velger han en helt annen plass å jobbe. Det er godt med litt forandring...

Det er noen forskjeller i disse to firmaene. I noen avdelinger i Motsystemet har
man uniformstillegg, mens Systemet holder seg mer til smusstillegg..

Hvis datteren til en administrerende dir. i Systemet vil gifte seg med en ung mann fra Motsystemet, kan hun det. Pappaene lar jobben ligge igjen hjemme.

Motsystemet vinner kampen om ansatte og jobber, og det er bra for i det store og det hele, er det tross alt en tryggere arbeidsplass....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar